حاشیه‌های یک تنفیذ|از جای خالی رئیسی تا قولِ رئیسِ جدید-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

حاشیه‌های یک تنفیذ|از جای خالی رئیسی تا قولِ رئیسِ جدید

برگزاری مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری در حسینیه امام خمینی(ره) در گرمترین روز سال حاشیه‌هایی داشت که در این گزارش می‌خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۳ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 28
کد خبر: ۲۵۲۰۴۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ ساعت 8 صبح گرمِ یکشنبه 7 مرداد 1403 وارد حسینیه امام خمینی(ره) شدیم؛ دو قابی که در اولین‌نظر به چشم می‌خورد، یکی نماد «جمهوری اسلامی» بر تارک حسینیه و دیگری قاب عکس شهید جمهور، هشتمین رئیس‌جمهورِ ایران شهید خدمت آیت‌الله رئیسی در قسمت جایگاه چشم را به خود مشغول می‌کرد.

مسئولان سابق و فعلی بخش‌های مختلف لشکری و کشوری در حوزه‌های مختلف مسئولیتی از آغازین دقایق بازگشایی درهای حسینیه در حال استقرار در جای‌جای کانونِ توجه امروز رسانه‌های پُرشمار داخلی و خارجی یعنی محل برگزاری آیین تنفیذ حکم نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرند.

صدای گفت‌وگوهای آرام حضّار درباره سین برنامه، اینکه صندلی‌های قرارداده شده در جایگاه جلوس رهبر انقلاب متعلق به چه کسانی است و سرگذشت شهید رئیسی و انتخابات 1403 کم‌کم به گوش می‌رسد. در همین زمان، تصویربرداران و عکاسان-با چند لنز بر دوش- در حال جانمایی برای به تصویر کشیدن قاب‌های زیبا از این آیین ملی هستند.

 

و اما خبرنگاران؛ قشرِ خبری‌ای هستند که هر لحظه آغاز مراسم را انتظار می‌کشند. خوش و بش مسئولان هم به صدای موجود در حسینیه اضافه شده و کم‌کم صدای آخرین تمرینِ گروه سرود به گوش می‌رسد.

حسینیه امام خمینی(ره)؛ مکانی است که افراد مختلف برای حضور در آن، دیدگاه‌های متنوع سیاسی و جناحی را کنار می‌گذارند و مثل اقامه‌ی نماز، شانه‌به‌شانه و صف‌به‌صف به بیانات رهبر انقلاب گوش فرا می‌دهند. امروز هم همین‌طور، اصلاح‌طلب، اصولگرا، معتدل و سایر گروه‌ها و اقشار بی‌آلایش در کنار هم آمدند تا رئیس‌جمهورِ جدید را عازم میدان خدمت کنند.

عقربه‌ها ساعت 9:30 دقیقه را نشان می‌دهد، ظرفیت محل برگزاری مراسم تکمیل و انتظارها به اوج رسیده است. آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان اولین نفری بود که به جایگاه سخنرانی وارد شد، سپس محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضاییه و آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری به جایگاه وارد شدند.

قبل از آغاز مراسم، آقایان مخبر و پزشکیان لحظاتی با هم خوش و بش کردند و بین‌شان صفا و صمیمیت وجود داشت. قبلاً هم مخبر گفته بود که با تمام وجود پای‌کار انتقال دولت هستیم و خدمت‌رسانی خواهیم کرد.

رهبر معظم انقلاب رأس ساعت اعلامی یعنی 10 صبح وارد شدند و حسینیه به‌پا ایستاد و رهبرِ خود را با شعار «صل علی محمد؛ یاور مهدی آمد» در آغوش گرفت و صدای «شاتر»های دوربین‌های عکاسان به‌مانند بارش تُندِ باران فضای حسینیه را برای چند ثانیه در بر گرفت.

 

بعد از تفقد رهبر انقلاب از مسئولان حاضر در جایگاه، احمد وحیدی وزیر کشور گزارش برگزاری انتخاباتِ زودهنگامِ ریاست جمهوری در بازه‌ی زمانی 35 روزه به‌علت شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش را با حضور 55 میلیونی مردم در دو دوره برای انتخابات ریاست جمهوریِ چهاردهم ارائه کرد.

 

فرآیند ثبت‌نام و تبلیغات نامزدها، رأی‌گیری در 58 هزار شعبه داخل و 333 شعبه خارج از کشور، رعایت راهبردهای چهارگانه امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت، تشریح مراحل أخذ، تجمیع و شمارش آرای مردم از جمله موارد مطروحه توسط رئیس دستگاه مجری انتخابات بود.

حجت‌الاسلام محمد محمدی‌گلپایگانی رئیس‌دفتر رهبر انقلاب در بخش بعدی برنامه، حکم تنفیذ را قرائت کرد و متن نگاشته‌شده‌ی مقام معظم رهبری را خواند. بخشی از این حکم به شرح زیر است:

"چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، پس از دوره‌ی ناتمامْ‌مانده‌ی رئیس‌جمهور فقید شهید، یکی از افتخارات ملت ایران، و نشانه‌ی استقرار نظام پایدار اسلامی، و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور است. نگاه به برخی پدیده‌های ناپسند در برخی از آزمون‌های مشابه در برخی از مناطق جهان، نشان‌دهنده‌ی برجستگی ایران و ایرانی است."

 

به‌رسم همیشه، در قسمت پایانیِ حکم تنفیذ آمده است: "یادآوری می‌کنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هر زمان که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب برقرار باشد، ادامه خواهد داشت."

تحویل حکم ریاست جمهوری؛ یکی از تصاویری که در حافظه تاریخی ایرانیان باقی می‌ماند، لحظه‌ی تحویل حکم نصب به ریاست جمهوری است و معمولاً رئیس‌جمهورِ سابق حکم را به رهبر انقلاب تحویل و ایشان نیز حکم را به فرد جدید اعطا می‌کنند که این‌بار با فقدان شهید رئیسی، مخبر این کار را انجام داد و این قاب یک‌بار دیگر در تاریخ 7 مرداد 1403 شکل گرفت و جاودانه شد.

قول دادن رئیس‌جمهور به مردم و رهبری؛ مسعود پزشکیان رئیس‌جمهورِ جدید در ادامه به طرح سخنان خود پرداخت و از رهبر انقلاب برای فراهم آوردن فضای رقابتی در انتخاباتی تشکر کرد و گفت بار سنگینی بر دوش دارم؛ امروز نیز با تنفیذ مسئولیت بزرگی در پیشگاه ملت بر دوشم قرار گرفت. وی به‌مانند دوران تبلیغات انتخاباتی سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی ابلاغی و سند برنامه هفتم توسعه را نقشه‌ی راه خود معرفی کرد.

 

وی اظهار داشت با قانون‌گرایی می‌تواند بحران‌های کشور را حل کرد؛ می‌توان به اهداف رسید ولی لازمه‌اش وحدت و همگرایی بوده و این مهم، شدنی و دست‌یافتنی است. رئیس‌جمهور جدید با قرائت چند آیه از قرآن با موضوع لزوم وحدت، نتیجه‌ی عملکرد خود را منوط به رضایت مردم دانست و گفت باید به مردم محبت کنیم.

پزشکیان گفت به مردم قول می‌دهم و این‌جا نزد مقام معظم رهبری تعهد می‌دهم که با تمام وجود خدمت کرده و راه شهدا را ادامه دهم.

پس از سخنان رئیس‌جمهور، رهبر معظم انقلاب؛ در طلیعه‌ی بیانات‌شان مراسم تنفیذ را آخرین برگ از کتاب بزرگ انتخابات توصیف کردند و فرمودند این انتخابات در فضای اندوه فقدان رئیس‌جمهور شهید به بهترین وجه برگزار شد.

«مردم‌سالاری‌دینی» کلیدواژه‌ای بود که به‌رسم همیشه، ایشان همگان را به دارا بودنِ این نعمت در جمهوری اسلامی بشارت دادند و دخالتِ مردم در تعیین حق سرنوشت و امور کشور توسط امام راحل را هدیه‌ی انقلاب اسلامی به ملت دانستند. رهبر انقلاب سخنان امروز رئیس‌جمهور جدید را پایبندی به مبانی مردم‌سالاری دانسته و همگان را به کمک به دولت جدید فراخواندند.

«استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی»، «بهره‌برداری از ظرفیت مردم»، «کار جهادی برای حل مشکلات»، «حضور در صحنه‌ی مشکلات و پرهیز از مدیریتِ کنترل از راه دور»، «تعامل قوا و هماهنگی با دولت جدید»، «در اولویت‌بودنِ حل مشکلات معیشتی مردم»، «عدم طرح دیدگاه‌های دوقطبی‌کردن جامعه، هم‌زمان با پایان انتخابات و رقابت‌ها» و «در نظر داشتن شعارِ ما می‌توانیم» از توصیه‌های ایشان به مسولان جدید و مردم بود.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به موضوع سیاست خارجی اشاره داشته و فرمودند نباید مشکلات داخلی به مسائل خارجی منوط شود؛ هم‌چنین تأکید داشتند که باید سیاست خارجی کشور فعال و اثرگذار باشد و همسایگان و حامیانِ ایران در سراسر جهان مورد توجه قرار بگیرند.

کربلای غزه؛ چند ماهِ دیگر سالگردِ عملیات طوفان‌الاقصی و موج سنگینِ جنایات رژیم صهیونیستی فرا خواهد رسید، مظلومین غزه در این سخنرانی رهبری انقلاب هم مغفول نماندند. ایشان اشاره داشتند که این یک مسئله‌ی جهانی است که از کنگره امریکا تا المپیک پاریس گستره دارد.

رهبر انقلاب در توصیف رژیم صهیونیستی مطرح کردند که این رژیم زشت‌ترین چهره‌ی باند جنایتکار را ارائه داده و این‌ها دولت نیستند و بلکه باند قاتل و تروریست‌اند.

پرده‌ی آخر؛ مراسم ساعت 11:30 به پایان رسید و مسئولان حاضر در این آیین در قابی دیدنی به گفت‌وگو با هم پرداخته و مصافحه کردند. برخی نیز به اعضای دولت سیزدهم «خسته نباشید» می‌گفتند و از خدمات آن‌ها قدردانی می‌کردند.

رئیس‌جمهورِ منتخب که بعد از تنفیذ رأی مردم توسط رهبر انقلاب که حالا رئیس‌جمهورِ جدید شده است، سه‌شنبه 9 مردادماه برای یادکردن سوگند و آیین تحلیف به مجلس شورای اسلامی خواهد رفت. مراحل بعدی استقرار دولت از جمله معرفی کابینه پیشنهادی و أخذ رأی اعتماد از مجلس است که 4 سال سکان اداره‌ی امور کشور به‌دست پزشکیان باشد تا به‌سوی اهداف اعلامی حرکت کند. مقدمات استقرار دولت چهاردهم یکی پس از دیگری در حال طی شدن است و اتفاقاً گمانه‌زنی‌ها از اعضای کابینه داغ‌تر شده و اخبار متنوعی دست‌به‌دست می‌شود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار